كوب لبن/ حليب سائل
2\1 كوب ماء
4\1 كوب زبدة
2\1 4 كوب دقيق جميع الاستعمالات ممكن نحتاج اقل حسب نوع الدقيق
1 ملعقة طعام خميرة فورية
2 ملعقة طعام سكر ابيض
2\1 1 ملعقة صغيرة ملح )
1 بيضة
سخنى الحليب والماء مع الزبدة حتى يصبح دافئاً
ننخل 2 كوب من الدقيق ونضع عليه السكر والملح والخميرة
ونخلط
وهنا الزبدة ساحت مع اللبن والماء
اضيفها على المواد الجافة
ثم البيضة ونقلب الخليط
ثم نضع الدقيق دفعة دفعة
حتى تتكون لدينا عجينة وهنا استكملت العجن على الرخام (
وبعد ما تتكون عندى عجينة أغطيها واسيبها ترتاح حوالى نصف ساعة ..
وهنا ارتاحت وهابدأ العمل بيها
الفرن لازم يكون سخن جدا ..
بعد كدة قطعى العجينة 16 كرة متساوية
وافرديها مستطيل .. انا مارضيش يجى معايا مستطيل قلت اى شكل هندسى والسلام ..
ونلفه بشكل اسطوانى
ونرصهم فى صينية مدهونة زيت وغطيهم وسيبيهم يخمروا ويتضاعف حجمهم
وهنا بعد ما تخمروا ولزقوا فى بعض
ودهنتهم بالحليب السائل
ونخبزها فى الفرن الساخن .