عجينة تقدري تستخدميها للحلويات و المالح علي حسب الحشوة و ما تخذش وقت…
أهم 3 أمور لازم تراعيها عند عمل
عجنية العشر دقايق علشان تطلع معاكي ممتازة
1. نخل الدقيق بمنخل ضيق
2. استخدام الاكواب العادية مش كوب النسكافيه ولا اكواب المعيار
3. لما تييجي تقيسي الدقيق لازم يكون الكوب ممسوح
والمعلقة المستخدمة هي معلقة الطعام العادية
عجينة العشر دقايق بتتكون من مجموعتين , نجهز المجموعة الأولى ونخمرها وبعد كدة نضيف لها المجموعة التانية ونعجن كويس
وممكن تعملي نص المقدار وحينجح 100% بإذن الله
مقادير المجموعة الأولى
2 كوب دقيق
2 معلقة لبن بودرة موجود في الماركت(ما ينفعش اللبن السائل)موش لبن الصيدلية متاع الاطفال
2معلقة خميرة فورية
2 معلقة سكر
2 كوب ماية دافية
مقادير المجموعة التانية
3 كوب دقيق +
1معلقة صغيرة باكنج باودر1/2 كوب زيت
الطريقةنضع مقادير المجموعة الأولى ونصب عليهم الماء الدافية
ونقلب المكونات جيدا
حتى نحصل على عجينة لينة مثل عجينة الكراب
ونتركها لتختمر وستبدأ الفقاقيع تظهر
المطلوب انها تتضاعف جيد جدا وتخمر وتبقى مليانة فقاقيع .
تسمى هذه العجينة “عجينة العشر دقائق” يعني المجموعة الأولى
بتتخمر خلال 10 دقايق, لكن مش شرط ممكن تأخذ 15 دقيقة أو أكثر حسب حرارة
الجو.
المجموعة الاولى خمرت , نضيف عليها مقادير المجموعة الثانية
ونبدأ بالدقيق دفعة واحدة ونبدأ نعجن بإدينا أو بالعجانة, ثم نضيف الزيت
وهو نص كوب ونستمر في العجن
ننزلها على رخامة ونعجن لحد ما تبقى متماسكة كويس جدا وما بتلزقش وفي نفس الوقت طرية, ولازم نوصل للقوام هذا .
إحتمال تحتاجي نص كوب دقيق زيادة أو أقل حسب الرطوبة الموجودة في الدقيق
نقسم العجينة اجزاء ونكورها هذي اهم خطوة في تشكيل
العجينة ولو البداية كانت صحيحة حيبقى عندنا شكل مميزة وجميل في النهاية
بعد تشكيل العجينة نتركها حوالي الساعة وربع تخمتر براحتها
*المعجنات ممكن تشليها في الفريرز وتستخدميها في اي وقت اخر.